Skrekkfilm-legenden er død!

Den berømte skrekkfilm-regissøren Wes Craven er død. Han har laget noen av de mest episke og klassiske skrekkfilmene som finnes, han er mannen bak bla. “Scream” serien og A Nightmare on Elm Street. Jeg husker så godt fra da jeg var 13 år, vi hadde fått oss surrond anlegg i kjellerstua og den første filmen jeg så der var Scream. Der satt jeg med smågodt posen min og smilte bredt, jeg digga denne filmen! Den er i mine øyne en skrekkfilm-klassiker allerede. Jeg har selvfølgelig sett alle filmene i serien (finnes fire totalt) og A Nightmare on Elm Street.

Wes Craven

Noen funfacts om Wes Craven: EN: Han startet faktisk karrieren sin som filmskaper med å regissere og skrive manuser til pornofilmer.. Dette gjorde han såklart ikke i hans eget navn. TO: Den første spillefilmen han skrev og regisserte var “The Last House on the Left”. Han har også laget skrekkfilmene “The Hills Have Eyes 1 & 2”, “Cursed” og “Red Eye”. TRE: Han har faktisk også laget en dramafilm med selveste Meryl Streep i 1999. Filmen het “Music of the Heart” og ble nominert til to Oscar. Gjett hvilken skuespiller som ble nominert? haha!

Utrolig trist å høre at Wes Craven er død, men han har virkelig satt spor etter seg for skrekkfilm fans og filmene hans kommer til å leve evig. Jeg kommer alltid til å tenke på “Scream” når telefonen ringer og jeg er alene hjemme. Frykten for at noen skal hviske “What’s your favorite scary movie?” er der fortsatt.