Sophie Elise 16 år, hvor mye er egentlig forandret?

Hele Norges Sophie Elise. Du ser henne overalt, alle snakker om henne og alle vil ha en bit av henne. Hun er elsket og hatet. Hun får alt fra ris til ros, frierier til drapstrusler. De fleste av oss tror vi vet alt om henne, men gjør vi egentlig det? Vi har alle dannet oss en mening om jenta på 159 som i en alder av 16 år startet å blogge fra jenterommet sitt i Harstad. Et menneske som ble til tusen overskrifter.

Så, hva var det jeg syntes om denne jenta? Hun var rar. Like rar som meg. Første gang vi møttes var hjemme hos Anette-Marie, høsten 2014. Hun satt for seg selv i sofaen (og blogget selvfølgelig). Da jeg så henne tenkte jeg “Shit, det der er jo Sophie Elise.” Jeg husker faktisk jeg ble litt klein da. Hva skal jeg si til henne liksom? Jeg hadde jo sett henne på Bloggerne dagen før, det er sikkert morsomt å nevne?… Det var det ikke. Jeg hørtes jo ut som en klein fan der jeg satt, hun virket sjenert og nesten litt overlegen. I ettertid har Sophie sagt at hun trodde jeg var emo første gang hun møtte meg. HÆ? Jeg emo? Homofile Joakim trodde hun var emo? Javel. Godt eksempel på at ikke alltid første inntrykket stemmer.

Joakim Kleven Sophie Elise

Vi møttes heldigvis noen dager etter på release-festen til Alexandra Joner for hennes musikkvideo “Tap Dance”. Jeg hadde nemlig klippet videoen og Sophie var der, nettopp fordi hun er Sophie. Vi fikk mye bedre kjemi den gangen, vi var en gjeng som dro videre ut på byen og vi ble temmelig beruset hele gjengen. “Emo Joakim” og “Sjenerte Sophie” twerket over hele dansegulvet. Den kvelden ble vi enige om å ta en photoshoot sammen. Det må vi jo få til!

Første photoshoot med Sophie, ble til den andre, så den tredje, så den tiende. Vi klikket kjempebra sammen. Denne jenta er jo dritmorsom!! Vi klarer å være produktive når vi først jobber sammen, men som regel skravler vi i flere timer før vi ender opp med å gjøre noe som helst. Og hva snakker vi om? Absolutt alt! Som alle gode venner gjør.

Joakim Kleven sophie Elise

Jeg vet ikke hvor mange sushi dater vi har hatt sammen eller hvor mange vinflasker vi har delt. Det er ihvertfall mange. Det føles ut som vi er et gammelt ektepar allerede, hvertfall når jeg tenker på hvor mye tid vi har tilbrakt sammen – også på Ikea! Vi er vel blant de få som faktisk har det gøy på Ikea? Vi har dratt på tur sammen til Stockholm og vi har drukket enda mer vin ute på byen både her og der. Og tenk på hvor mange innspillinger jeg har vært med deg på, kommer aldri til å glemme da jeg var med deg på Tusvik og Tønne show.

Den siste tiden har vi brukt tid på å lage youtube kanalen vår “Sophie & Joakim”. Som i de to første videobloggene kan dere se at vi har det gøy. Det er som oftest morsomme videoer vi lager for youtube kanalen vår, men det er noen ganger vi vil snakke om temaer som er litt mer følsomme. I dag ser vi på en av Sophie Elises aller første videoblogger, fra hun var 16 år og sitter alene på jenterommet sitt i Harstad. Hvor mye har hun egentlig forandret seg?

Så, hva syntes jeg egentlig om denne jenta? Hun er et godt menneske. Hun er utrolig varm og vil ingen vondt. Hun er tøff. Hun er ikke redd for å si meningene sine og skriver tekster som får folk til å tenke. Hun er ekte. Hun er seg selv hundre prosent. Hun er en god venn. Hun har blitt en av mine nærmeste og stiller alltid opp for meg uansett hva det skulle være.

Jeg var egentlig ikke forberedt på hvor sterkt jeg syntes det var å se og høre en av Sophies første videoblogger. Hun viser seg både sårbar, usikker og ærlig – men også veldig reflektert. Hvis du ikke har sett dette før, men bare har fulgt henne i media i det siste – så synes jeg absolutt du bør se dette.

Er så takknemlig for at jeg har denne jenta i livet mitt, jeg er så utrolig glad i deg Sophie!

15 Comments

 1. Jeg har hatt en plass i hjertet mitt for denne frøkna som jeg aldri har møtt eller snakket med i snart 3 år nå, jeg! Jeg leste en artikkel på Dagbladet.no om “Barbie-bloggeren” når jeg var 22 og så først bare masse hår, sminke og et pent ansikt. Jeg var litt sånn på den tiden at når jeg først fant en blogg, så leste jeg gjerne tilbake en liten evighet (idag er det kun én blogg jeg faktisk er inne på daglig, og det er Sophie sin!). Jeg var ikke forberedt på at jeg skulle få de “følelsene” jeg fikk for den usikre jenta. Jeg er 5 år eldre enn Sophie, og kjente meg så veldig, veldig igjen i henne… Husker jeg prøvde å skrive det i en kommentar til henne en gang… At jeg så så mye fint i henne og at en dag, om ikke så lenge, så ville hun oppdage det selv, nære det og la det gro og vises. Føler meg like teit hver gang, men jeg leser alltid det som står om henne og prøver å få henne med meg når hun er på TV, selvom jeg aldri ser på TV ellers. Ofte feller jeg en tåre når det blir følsomt sånn som her (men så er jeg verdens mest følsomme menneske også). Jeg vet ikke hvordan det har skjedd, kanskje har jeg blitt “fangirl” for første gang, men jeg har rett og slett blitt glad i jenta, om man kan si det uten å kjenne henne! Du virker som en fantastisk skapelse selv, og dere er hysteriske sammen :) Takk for at dere deler. Klein klem fra meg!

  1. joakimkleven

   For en fin melding! <3 Stor klem fra meg!

 2. Benedicte

  Så fin tekst, og velfortjent skryt <3

  Dere er herlige begge to. Tenker dere er heldige som hverandre :)

  Riktig god jul til deg!

  1. joakimkleven

   Tusen takk <3 God jul til deg også Benedicte!

 3. Heia Sophie Elise!
  For en vanvittig tøff ung jente. Det hun delte dengang var viktig for meg, og det er hun fremdeles. Media gir helt feil inntrykk av henne og jeg har flere ganger forsvart henne når andre snakker dritt. Hun har spilt så stor rolle i så manges liv. Kan ikke gjøre annet enn å bøye seg i støvet. Stå på!

  1. joakimkleven

   <3

 4. Ja, du beskriver ho godt. Trur ho må være det tøffeste offentlige menneske æ har vært borti. Fra lille harstad til den som blir snakka mest om, positivt og negativt men denna jenta her bein i nesa å står beinhardt igjennom alt! Heia nord-norske flotte fine sophie

  1. joakimkleven

   Nord-norsk power! Love it <3

 5. Gud, for et sterkt klipp! Jeg gråt. Jeg skriver selv om psykisk sykdom på bloggen min og vet så utrolig godt hvordan ting føles! Jeg ser så tydelig at Sophie Elise er mer enn make-up og mote. Jeg har så respekt for at hun tør å vise sider ved seg selv som ikke er så rosa<3 nydelig innlegg Joakim! Ønsker dere en riktig god jul, nyt tiden:)

 6. Jeg har fulgt hun siden hu var 16 og det er så teit det media sier. ALLE som har fulgt bloggen hennes en stund vet hva hun står for og hu har alltid hatt en hjerne. Ting hun tar opp nå, har hu alltid tatt opp. Sophie har fått meg til å komme meg gjennom psykiske lidelser. Jeg brukte mye 3G for å lese bloggen hennes, det var bloggen hennes som var lyspunktet i dagen:)

 7. Sophie Elise har alltid virket som en veldig herlig og smart jente for meg, på mange måter relaterer jeg meg til henne selv om jeg er yngre, jeg ser måten noen tror hun er en dum rosablogger på, uten å aldri ha lest ett eneste innlegg fra bloggen hennes. Jeg ser måten folk former en mening om henne, uten å ta seg bryet til å prøve å bli nærmere kjent med henne og hennes tanker som hun så åpent og ærlig deler på bloggen. Jeg ser også måten folk tror jeg er dum, men plutselig blir sjokkerte når de ser at jeg er en samfunns engasjert jente. Sophie elise er en av mine forbilder, og du Joakim virker som ett sykt herlig og godt menneske med ett stort hjerte, elsker arbeidet ditt og bloggen din, elsker vibben du deler ut, virker som en ekte gledes spreder, sånne som deg trenger man i livet. Ønsker både deg og Sophie elise alt godt!

 8. På tide at folk legger merke til at det ikke var “barbielooken” som fanget leserne, men heller personligheten, sårbarheten og ærligheten! Som jeg har sagt til de med fordommer mot henne, les tekstene istedenfor å skrolle gjennom bildene, så skal du se hvorfor hun har nådd så langt! Dere er hysteriske sammen, så fortsett med videoene! Og du tar fantastiske bilder forresten;)

 9. Martha

  Jeg elsker virkelig videoene deres. Jeg ler og i huset lurer de på hva av. En dag med dere hadde sikkert forlenget livet mitt med 100 år.
  Likevell finner dere også frem det litt følsomme, og viser denne videoen. Jeg har støttet Sophie Elise helt siden jeg startet å lese bloggen hennes, og ingenting gleder meg mer enn å lese hennes ord. Den eneste bloggen jeg stikker innom (og nå som jeg fant ut av din hjemmeside, blir jeg nok å klikke innom denne og). Jeg elsker at hun er rå, ærlig og tøff. Hun har gitt meg mot til å stå for det jeg mener.
  Disse videoene skal jeg så absolutt følge med på og få med meg alt. Ingenting er så godt som en god latter og å følge med på dere. Dere virker som utrolige mennesker som står hverandre nært og vil hverandre vell. Fortsett å ta vare på hverandre, det gleder! Og fortsett å være lyset i hverdagen :)

 10. Mimoza

  Jeg husker forlenge siden at flere venner sa til meg at jeg skulle lese bloggen hennes, og til slutt tok jeg ett blikk gjennom bloggen hennes og ble fan. Ikke på grunn av hun var en roseblogger og jeg er stor fan av sminke, men på grunn av bloggen var bemerket med hennes følelser for andre og seg selv. Det var veldig sterkt og trist å se denne videon, men litt herligt å. Du kunne se hvordan hun har utviklet seg fra en 16 år kvinne som er usikker og har dårlig selvtillit, til en 21 år sterk og fantastisk person. Hvordan hun har prøvd å hjelpe oss leserne siden hun var 16 år. Jeg virkelig elsker videone dere lager sammen og føler de motsier litt mediene om hvor “dum”, “naiv” & “blond” sophie elise er. Fortsett med de- hilsen en stor fan

 11. kim andre n.

  jeg vill bare si at det jeg synes er at sofie er så utrolig tøff, etter alt eg he sett så burde folk slutte dømme henne for ”barbie” utsende, bare se denne videoen beviser mye, hun er en ekte person som oss alle med egne meninger og ett hjerte med godhet, avisene og de tar bare de dårlige tingene, de få tingene hun eller andre kan si feil, og bruker det istedet for og vise den ekte kule greie, morsomme søte jenta. jeg synes du er sterk sofie, håper du står på !
  klem

Comments are closed.