Presterer jeg ikke “godt nok”?

Klokka er halv to på natta, jeg er lys våken (som er rart for jeg sov veldig dårlig i natt) og skal opp tidlig i morgen på et par møter. Å skrive blogginnlegg er vel det siste jeg “burde” gjøre, så jeg vet ikke hvorfor jeg gjør det, men det føles vel bare fint å skrive noen ord nå. Jeg uttrykker meg nesten alltid med film og bilder, så noen ganger er det deilig å bare skrive litt. Om alt mulig og ingenting. For jeg har som jeg alltid pleier å skrive på bloggen jobbet endel, nå med Motherhood i september/oktober og er nå igang med å klippe sosiale medier filmer og trailer for Stuck sesong 2. Jeg jobber med youtube-kanalen til meg og Sophie og i tillegg har jeg vært med på en veldig spennende produksjon (denne gangen foran kamera) helt siden oktober som jeg endelig får vist dere i midten av januar. Jeg gleder meg såklart masse til alt dette skjer, for det er ting jeg har jobbet lenge med… men likevel har jeg følt endel i det siste at jeg ikke strekker nok til. Og det er ingen andre enn meg selv som gir meg det presset. For jeg presterer og gjør en god jobb (vil jeg tørre å påstå) med alt jeg driver med, men jeg har alltid gitt og gir fortsatt meg selv veldig mye press (og unødvenig stress). Jeg tenker hver dag, om ikke flere ganger i timer at jeg “burde trene mer, få slankere mage”, “spise sunnere, få slankere mage”, “jobbe mer effektivt”, “være en bedre venn”, “få til flere prosjekter” and the list goes on.. Du skjønner greia, for det her er ikke noe nytt, dette er fortalt og skrevet hundre ganger før og jeg blir irritert av meg selv at jeg tenker disse tankene, men jeg klarer ikke å la være.

Jeg elsker livet mitt, jeg elsker jobben min og jeg elsker vennene mine. Jeg er lykkelig, som oftest. Men jeg har nok levd i en boble i det siste der man alltid skal prestere noe hele tiden, for om man ikke gjør det er man ikke lengre “aktuell”. Det høres kanskje helt fjernt ut og jeg kunne ønske det hørtes fjernt ut, men slik er generasjonen vår blitt. Man skal “ses” og eksponere seg selv hele tiden, det er alltid kortvarig og det å jobbe lenge og hardt med noe er ikke lengre det som anses som “kult”. Det er gjerne å være narcissistisk, legge ut bilder av seg selv hele tiden og vise seg fram igjen før neste “story” forsvinner. On repaet. Det å skape noe selv, og jobbe lenge med et prosjekt (om så i fokus eller i skyggen av det) er liksom ikke “godt nok”. Jeg klarer ikke gi meg selv credit for alt det bra jeg faktisk har fått til og prestert, jeg tenker mer på alt jeg ikke får til eller burde ha fått til. Sammenligne meg selv med alle andre i alle slags mulige kategorier. Og hvor fuckings trist er ikke det? Jeg har nok en slik periode, at jeg tenker sånn og jeg vet ikke helt hvor det kommer fra. Jeg snakker heldigvis masse med Mamma om det. Hun er som min egen “coach” og jeg vet virkelig ikke hva jeg skulle gjort uten henne. Misforstå meg rett, jeg har det bra, jeg har det som oftest veldig bra. Men tanker kan spise deg opp noen ganger, og det er helt normalt. Jeg må bare slutte å tenke så jævlig mye noen ganger, tørre å hoppe inn i de store prosjektene og drømmene mine og være stolt av alt jeg faktisk får til. Det håper jeg du også tenker om deg selv. Fokuser på hva som faktisk er unikt med deg selv og ikke tenk på alt du ikke “får til”. Det er en klisje å si, men det er så sant og vi trenger å høre det. Vi snakkes nok om ikke så lenge, stor klem og natta herfra <3

5 Comments

 1. du er helt fantastisk

 2. Så god du er! Bra skrevet, og selv om det er ting som har blitt sagt og hørt mange ganger, er det fortsatt viktig å snakke om det, og få reminders.
  Og likte det du sa på slutten “Fokuser på hva som faktisk er unikt med deg selv”. DET er så bra sagt. For man trenger ikke bare å tenke på/ være stolt over hva man har GJORT og FÅTT TIL. Like mye – hvem man ER.
  Smask!

  1. joakimkleven

   Tusen takk Katerine ❤️ Og fin blogg du har

   1. Bare hyggelig kjære deg, og selv tusen takk ;*

 3. Bare hyggelig kjære deg, og selv tusen takk ;*

Comments are closed.