Olavsfestdagene 2018

Fra mandag til onsdag har jeg vært i Trondheim, jeg ble nemlig invitert til å være med på en panelsamtale om kroppspress sammen med Trond-Viggo Torgersen, Helsesista (Tale Maria Krohn Engvik) og Carina Elisabeth Carlsen. Jeg kjenner Tale litt fra før og har møtte Carina i Bergen under Pride der vi var med i en debatt om samme tema. Bra gjeng, og må innrømme jeg syntes det var stas å møte Trond Viggo, han er jo rett og slett ikonisk!

Jeg ante ikke hvor stort Olavsfestdagene var, så da jeg kom og så at det var flere hundre mennesker som hadde møtt opp foran Nidarosdomen kjente jeg på litt nerver før jeg gikk opp på scenen. Det er faktisk deilig å kjenne på av og til! Samtalen gikk veldig bra, fin og morsom tone over panelet. Jeg er så heldig som har muligheten til å bruke stemmen min og jeg håper og tror jeg bruker den riktig. Jeg er så takknemlig for å få muligheten til å gjøre slike ting som det her og at jeg får være en stemme for oss gutter når det kommer til kroppspress og spiseforstyrrelser. Etter at videoen min ble postet på VG i mars har jeg fått tusenvis av meldinger og snakket med mange gutter og jenter om akkurat dette med kroppspress. Det er mange tøffe historier, min er dessverre ikke unik, men det er godt å se at folk tørr å åpne seg og at de har kommet et skritt nærmere å bli frisk. Kroppspress er et viktig tema, som bør snakkes i hjel, ikke ties i hjel. Derfor jeg stiller opp på slike samtaler.

Verdens beste jenter (<3!!) var der for å støtte meg og jeg har vært med de alle dagene. Vi har det så godt sammen og vi har bare snakket i timesvis, kost oss med alt for god mat og hatt vondt i magen av å le så mye. Her er bildedryss fra dagene, jeg savner Ingri, Hanne, Lise og Roger allerede: