Exuma, Bahamas

For noen magiske dager jeg og Martine har hatt i Exuma! Jeg tror dette må være det fineste stedet jeg har vært. Så fantastisk å reise med Martine! Vi er så like, ler hele tiden sammen og bare koser oss gløgg i hjel. For de som ikke vet det: Jeg og Martine gikk på samme videregående, Elvebakken Medie og Kommunikasjon og har vært nære venner siden. Vi snakker sammen om absolutt alt og vet alt om hverandre, hver minste detalj. Etter denne turen har vi nok fått hundre nye interne ting som vi kommer til å le oss i hjel av hver gang vi nevner det. Det er ekte vennskap det <3 Glad i deg Martine!

Dagene her i Exuma har gått i å besøke alle strendene på denne øya. Vi har leid bil som Martine kjører (som dere kanskje vet har ikke jeg lappen / hadde drept oss begge om jeg kjørte), her kjører man nemlig på motsatt side enn i Norge, men Martine har vært så flink! Det føles ut som det nesten ikke er noen på denne øya, det er nesten ingen turister her som gjør at det føles ekstra eksotisk. Bildene vi har tatt er fine, men det øyet ser er enda mer vakkert. Å ligge på disse strendene er som å være inni et maleri (nå høres jeg ut som Aune Sand, men det er sant! Aldri vært på et så fint sted før!)

En av dagene dro vi til Coco Plum Beach, der var vi helt alene og tok bilder ved huska som lå mitt i havet. Det hele føltes nesten uvirkelig. Vi kunne gå over til den andre øya siden vannet var så grunt.

Siden vi kjørte rundt hele øya så stoppet vi de stedene som vi syntes var fine. Som dette stedet her! Her var vi helt alene. MAGISK!

Vi dro såklart på sånn båttur rundt diverse av øyene ved Exuma og fikk endelig oppleve Pig Beach! Det var gøy! Jeg fikk helt ærlig litt sjokk for noen av grisene var mega svære haha, men de var alle så søte. Så absurd sted å være, se masse griser svømme i krystallblått hav. Da har man opplevd det også.

Vi var virkelig overalt i Exuma, vi var bla. på Three sisters-, tropic of cancer- og jolly hall beach. Sistnevnte var vi siste dagen i Exuma og Martine klarte å brenne seg på brennmanet. Ingen av oss visste om de var farlige her i Bahamas eller ikke så vi fikk litt panikk, løp inn i bilen og kjappet oss til sykehuset. Martine hadde lest en artikkel om at det finnes dødsfarlige jellyfish, men visste ikke hvor det var! Så da vi kom på sykehuset virka alle som jobba der helt lost, at de ikke ante noe som helst, men heldigvis kom det en lege (etter at Martine måtte gjøre masse rart som å veie seg og tisse i en koppo) og sa til oss at det heldigvis ikke var farlige jellyfish i Bahamas. Hele situasjonen må ha sett så merkelig ut, vi sto der bare i badetøy og så helt forvirra ut haha, ler hver gang jeg tenker på det. Vi var hjemme et kvarter etter at vi fikk en salve fra legen, mer dramatisk var det ikke.

Exuma MÅ du oppleve! En av de beste reisene jeg har hatt!! Nå skal vi innom hovedstaden i Bahamas, nemlig Nassau et døgn før vi reiser videre igjen til Cuba og er der noen dager.